Italian
English
Greek

NewsLetter

linguauniversale Receive HTML?
Add Site to Favorites
Add Page to Favorites
Make Homepage
Σπουδές στη Ρωσία PDF Εκτύπωση E-mail

 Για πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στη Ρωσία    μπορείτε να επισκεφθείτε  το γραφείο μας στη διεύθυνση Α. Μεταξά 21 στον πρώτο όροφο, αφού πριν τηλεφωνήσετε στο     210 9600009  για να ορίσουμε μια συνάντηση.  Στην περίπτωση που διαμένετε εκτός Αθηνών μπορούμε να παρέχουμε  πληροφορίες μέσω τηλεφώνου και να παραλάβουμε τα έγγραφα προς επικύρωση και μετάφραση μέσω ταχυδρομείου.

 Οι καθηγητές ρωσικής  γλώσσας  της  Lingua Universale  προσφέρουν  ιδιαίτερα μαθήματα  γλώσσας και ορολογίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη,  Κατερίνη , Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο,   και σε άλλες πόλεις. 

 

Η Lingua Universale αναλαμβάνει

  • να βοηθήσει τους υποψήφιους φοιτητές να επιλέξουν την πόλη και τη σχολή της προτίμησής τους 
  • να μεταφράσει και επικυρώσει τα απαραίτητα έγγραφα για την εγγραφή σε ρωσικά  πανεπιστήμια
  • να προετοιμάσει τους υποψήφιους  στη ρωσική  γλώσσα ή στην αγγλική αν πρόκειται για τμήμα αγγλόφωνο 
  • να προετοιμάσει τους υποψήφιους για τυχόν εξετάσεις σε εδικά  μαθήματα της σχολής με εξειδικευμένη ορολογία.  
  • να βοηθήσει στην πραγματοποίηση της εγγραφής σε πανεπιστήμια της Ρωσίας 
  • να συνοδεύσει  τον υποψήφιο αν ο ίδιος το επιθυμεί στη Ρωσία   και να τον βοηθήσει ακόμη και στη διαμονή του σε ενοικιαζόμενο επιπλωμένο διαμέρισμα. 

Κάθε χρόνο ένας μεγάλος αριθμός  φοιτητών από όλο τον κόσμο επιλέγουν την Ρωσία για τις σπουδές τους. Ανεξαρτήτως από το πόσο περίεργο  μπορεί αυτό να ακούγεται, υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι για τους οποίους η Ρωσία έχει εξελιχθεί  σε έναν τόσο δημοφιλή εκπαιδευτικό προορισμό.Η εκπαίδευση στην Ρωσία είναι μια εμπειρία ζωής καθώς οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να λάβουν γνώσεις ανωτάτου εκπαιδευτικού επιπέδου και να ζήσουν σε μια χώρα ιδιαίτερα πλούσια σε κουλτούρα και παραδόσεις. Η φοίτηση στην Ρωσία έκτος από την παροχή υψηλής εκπαίδευσης η οποία βασίζεται σε σύγχρονους και πρωτοποριακούς τρόπους διδασκαλίας, διατηρώντας παράλληλα της ακαδημαϊκές της παραδόσεις,  δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε τη ρωσική κουλτούρα & φιλοξενία και να μαγευτείτε από την πλούσια φύση της.

Η Ρωσική γλώσσα είναι  μια από τις πλέον διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο και θεωρείται  από τις αρχές του εικοστού αιώνα ως μια εκ των διεθνών γλωσσών επικοινωνίας. Σήμερα, οι διεθνείς γλώσσες επικοινωνίας δεν υπερβαίνουν τις δέκα και κατά συνέπεια η Ρωσική γλώσσα, μαζί με τα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά, χρησιμοποιείται από έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσική γλώσσα είναι μια από τις επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών.Συνολικά, η Ρωσική γλώσσα χρησιμοποιείται από περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων τα 160 εκατομμύρια τη χρησιμοποιούν σαν μητρική τους γλώσσα, και κατά συνέπεια η Ρωσική γλώσσα κατατάσσεται  ως η πέμπτη πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εκπαίδευσης και Επιστημών, με στόχο τη βοήθεια των κρατών τα οποία επιθυμούν να εκπαιδεύσουν το εγχώριο εργατικό δυναμικό τους, προσφέρει υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2013/14 ώστε  να δώσει την δυνατότητα τόσο σε αλλοδαπούς άλλα και Ρώσους υπηκόους  που διαμένουν στο εξωτερικό να σπουδάσουν σε ανώτατα κρατικά πανεπιστήμια, τόσο σε πτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, με  δυνατότητα εξειδίκευσης και Διδακτορικής έρευνας (PHD). Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα παροχής επαγγελματικής κατάρτισης μέσω πρακτικής εκπαίδευσης.

 Οι αλλοδαποί φοιτητές καλούνται να παρακολουθήσουν προκαταρκτικά μαθήματα σχετικά με τη Ρωσική γλώσσα και το αντικείμενο το οποίο επιθυμούν να σπουδάσουν. Η επιτυχής ολοκλήρωση των προκαταρκτικών μαθημάτων είναι βασική προϋπόθεση για τις υποτροφίες και την είσοδο στα ανώτατα κρατικά πανεπιστήμια για τα οποία δεν απαιτείται ουδεμία πληρωμή διδάκτρων.

Οι φοιτητές που δεν λαμβάνουν υποτροφία και παρά ταύτα επιθυμούν να σπουδάσουν στα ανώτατα κρατικά πανεπιστήμια -καταβάλλοντας τα απαιτούμενα  δίδακτρα- είναι υποχρεωμένοι να περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις γνώσης της Ρωσικής γλώσσας. Τα δίδακτρα  δεν υπερβαίνουν μηνιαίως τα $300, ανάλογα με το πανεπιστήμιο και την ειδικότητα επιλογής.

ΛΟΜΟΝΟΣΟΒ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΟΣΧΑΣ 

Το Λομονόσοβ είναι ένα από τα γνωστότερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως και συμπεριλαμβάνεται στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο και στα 50 κορυφαία της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

 

ΕΘΝΙΚΟ ερευνητικο πανεπιστημιο “ινστιτουτο μηχανολογιΚΗς ενεργειας μοσχας”

Το ΙΜΕΜ ιδρύθηκε το 1930 στη Μόσχα, σε μια περίοδο κατά την οποία η μηχανολογία  έκανε τα πρώτα της βήματα και βρισκόταν σε άνθιση καθώς ανακαλύπτονταν νέες πηγές ενέργειας, επιλύονταν νέα επιστημονικά και τεχνολογικά προβλήματα, ανακαλύπτονταν νέες μέθοδοι παραγωγής ενέργειας κτλ.  

Σήμερα το ΙΜΕΜ είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και επιστημονικό κέντρο και ένα από τα βασικά τεχνικά πανεπιστήμια στη Ρωσία στα πεδία της Μηχανικής Ενέργειας, Ηλεκτρικής Μηχανολογίας, Ασύρματης Μηχανολογίας και Ηλεκτρονικών Μέσων καθώς και της Πληροφορικής & Υπολογιστών. Το ΙΜΕΜ είναι εξοπλισμένο με εκπαιδευτικά και επιστημονικά εργαστήρια, γραφεία και αίθουσες διδασκαλίας οι οποίες διαθέτουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και τεχνικά εκπαιδευτικά βοηθήματα. Από το 1987, το ΙΜΕΜ είναι επίσημο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πανεπιστημίων (IAU) και από το 2010 πιστοποιήθηκε ως “Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο”. Ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, το ΙΜΕΜ έχει περίοπτη θέση ανάμεσα στα Ρωσικά τεχνικά πανεπιστήμια, καταλαμβάνοντας κορυφαίες θέσεις στης ετήσιες εθνικές αξιολογήσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι το  ΙΜΕΜ είναι το “συντονιστικό & επιβλέπον όργανο” του Πανεπιστημίου «Συνεργασίας & Οργάνωσης» της Σαγκάη (University of Shanghai Cooperation Organization) στον τομέα της ενέργειας.

 Το ΙΜΕΜ αποτελείται από 70 διαφορετικά τμήματα, έχει 550 εκπαιδευτικά εργαστήρια διαθέσιμα στους φοιτητές του και πάνω από 100 ερευνητικά εργαστήρια και ένα κέντρο υψηλής τεχνολογίας. Σήμερα, περισσότεροι από 15.000 φοιτητές και 600 Διδακτορικοί ερευνητές εκπαιδεύονται στο ΙΜΕΜ, εκ των οποίων 950 είναι αλλοδαποί από 60 χώρες.

κρατικο πολυτεχνειο αγιας πετρουπολης

Το Εθνικό Κρατικό Πολυτεχνείο Αγίας Πετρούπολης εκπαιδεύει αλλοδαπούς φοιτητές από το 1965 έχοντας εκπαιδεύσει συνολικά περισσότερους από 15.000 φοιτητές από 95 χώρες της Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής καθώς και της Κεντρικής, Βόρειας & Νότιας Αμερικής. Το Εθνικό Κρατικό Πολυτεχνείο Αγίας Πετρούπολης ιδρύθηκε το 1899 και πρόσφατα   πιστοποιήθηκε ως “Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο” το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό ως «Πολυτεχνικό Ινστιτούτο» και λογίζεται ως ένας εκ των κορυφαίων εκπαιδευτικών οργανισμών στην ανώτατη μηχανολογική και οικονομική εκπαίδευση παγκοσμίως.

22 Ειδικότητες , 33 Πτυχία, 188 Μεταπτυχιακά προγράμματα, 88 Διδακτορικά

πανεπιστημιο «ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»

Τα ειδικά χαρακτηριστικά που κατατάσσουν αυτό το  πανεπιστήμιο στην κορυφή του ανώτατου εκπαιδευτικού συστήματος της Ρωσίας είναι τα ακόλουθα:     
Επίπεδο εφάμιλλο των κορυφαίων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με μεγάλο συνδυασμό ειδικοτήτων -από ανθρωπιστικές, κοινωνικές και φυσικές έως ιατρικές, οικολογικές, αγροτικές και εφαρμοσμένη μηχανολογία- που συμπεριλαμβάνει σχεδόν όλα τα επίπεδα ποικίλων ειδικοτήτων, δηλώνοντας  μια απεριόριστη γκάμα επιλογών για τους φοιτητές που επιθυμούν να λάβουν μια σύγχρονη και ποιοτική ακαδημαϊκή εκπαίδευση. 
Προσανατολισμός του εκπαιδευτικού πλάνου με επίκεντρο τους φοιτητές σαν μονάδες μέσω δημιουργίας ολιγομελών εκπαιδευτικών μονάδων ώστε να επιτευχθεί βαθιά γνώση του εκπαιδευτικού αντικείμενου όλων των διδασκόμενων ειδικοτήτων
Μελέτη σε βάθος μιας η και περισσότερων ξένων γλωσσών, η οποία πέρα από την απόκτηση το βασικού πτυχίου γλωσσομάθειας, οδηγεί και στην απόκτηση διπλώματος μεταφραστή στις εμπλεκόμενες γλώσσες
Σημαντικός αριθμός δραστηριοτήτων για όλα τα επίπεδα μεταπτυχιακών σπουδών, οι οποίες περιλαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση του υψηλότερου δυνατού επίπεδου
Πολύ-εθνικότητα λεκτόρων, φοιτητών και εκπαιδευόμενων από 500 εθνικότητες και Φυλές από 14 χώρες. Η κοινή μελέτη, η ξεκούραση και  οι δραστηριότητες εντός του Πανεπιστημίου προωθεί την αμοιβαία εκμάθηση και οικειότητα με την κουλτούρα και τις παραδόσεις πολλών εθνικοτήτων. Αυτή η πτυχή πιστοποιεί την ονομασία του Πανεπιστήμιου και θέτει τις βάσεις για την  ανάπτυξη τόσο των προσωπικών όσο και των επαγγελματικών επαφών σε διεθνές επίπεδο. 

ΚΡΑΤΙΚΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ηλεκτρομηχανολογιασ αγιας πετρουπολης "LETI"

Το κρατικό πανεπιστήμιο Ηλεκτρομηχανολογίας  της Άγιας Πετρούπολης "LETI" ιδρύθηκε το 1886 και ο πρώτος Πρύτανης της σχόλης υπήρξε ο εφευρέτης του ραδιοφώνου Αλεξάντερ Σ Ποπόβ
Σήμερα, το "
LETI" φιλοξενεί πάνω από 10.000 φοιτητές, τόσο σε πτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, από ολόκληρη τη Ρωσία καθώς και από περισσότερες από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Το "LETI" προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων στην ράδιο-μηχανολογία, ηλεκτρομηχανολογία, πληροφορική, τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με ανθρωπιστικές, οικονομικές και διοικητικές επιστήμες. 

 
WEBTEC